marcopetzoldt@gmail.com +  06 1170 7240 + Anna Maria Schurmanstraat 8 + Utrecht

marco petzoldt - aandacht voor verandering

 

psychosociale
therapie

Heb je een persoonlijk vraagstuk?

In sommige gevallen is het antwoord op deze vraag duidelijk. Bij een ontsteking of een griep ga je naar de huisarts, leg je de klachten uit, krijg je medicatie en word je weer beter.

In andere gevallen is het antwoord op deze vraag minder duidelijk. Je hebt ‘vage’ klachten:

je voelt je moedeloos, slaapt slecht, werken is vermoeiend, dagelijkse dingen die voorheen geen last waren voelen steeds meer als een opgave. Eigenlijk wil je dat niet, je wilt

weer zijn wie je voorheen was. Als jij je hierin herkent is een gesprek met een psychosociaal therapeut zinvol. Psychosociale therapie geeft inzicht in je werkelijke behoeften en verlangens. Met dit inzicht ga je weer leven zoals jij dat graag wilt.

 

Kan psychosociale therapie je daarbij helpen?

Psychosociale therapie kan je helpen bij vraagstukken ten gevolge van verlies van werk, bij ziekte, bij het verwerken van een scheiding of een overlijden. Ook onduidelijke redenen, zoals vermoeidheid, lusteloosheid, moeite met contact leggen en diverse emotionele en/of fysieke klachten kunnen een reden zijn om in psychosociale therapie te gaan.

 

Wat is psychosociale therapie?

Psychosociale therapie herstelt het contact met je werkelijke gevoelens en wezenlijke behoeften. Door dit herstel ontstaat inzicht in jouw persoonlijke thema’s. Het verwerken van deze thema’s resulteert in een betere focus op het heden en de toekomst. De verwerking van je persoonlijke thema’s betekent het kennen en veelal ook het doorvoelen hiervan.

Ik heb psychosociale therapie leren kennen en ervaren als een liefdevolle, ondersteunende en genezende therapie. Als therapeut volg ik jouw behoeften en persoonlijke draagkracht. Omdat jij centraal staat in de therapie komen alleen thema’s aan de orde die voor jou van belang zijn. Door psychosociale therapie worden, voor jouw soms nog onbekende, eigenschappen en behoeften ervaren die een essentiële invloed hebben op je leven.

Door deze te kennen word je een rijker en vrijer mens.

 

Hoe ga ik te werk?

1. Elke therapie begint altijd met diagnostiek. Na het eerste gesprek is duidelijk wat jouw reden voor therapie is en of je voor psychosociale therapie in aanmerking komt.

2. Alle daarop volgende sessies beginnen met jouw (actuele) reden voor therapie. Elke sessie wordt afgesloten met een ervaren verbetering of bewustwording.

3. De therapie is afgelopen op het moment dat jij voldoende verbetering hebt ervaren. Wanneer dit is besluiten we samen.

Wat levert het op?

De kunst van gezond en gelukkig zijn, van goed in je vel zitten. Dat is wat psychosociale therapie je op kan leveren. Door de therapie krijg je inzicht in je oorspronkelijke drijfveren. Hierdoor kies je een eigen weg. Je 'vage' klachten zijn afgenomen en je voert regie over je keuzes.

 

Wat moet je verder nog weten?

Ik ben opgeleid als psychosociaal therapeut bij het Boswijk Instituut.

De opleiding is erkend door de SKB en is gevalideerd door de NvPA.

 

Kosten en tijdsinvestering

Een sessie duurt maximaal 1,5 uur. De kosten bedragen €85 (excl. btw - prijspeil 2018) per consult. De kosten kunnen worden aangepast bijvoorbeeld op basis van prijspeil.

Afhankelijk van de soort verzekering kun je de kosten declareren bij de ziektekostenverzekering.

 

 

Download de brochure